>>>Waarschuwing Ransomware / Cryptoware

Waarschuwing Ransomware / Cryptoware

01-05-2017

Waarschuwing Ransomware / Cryptoware

Wat is Ransomware / Cryptoware?
Ransomware is een vorm van malware (kwaadaardige software), die een computer kan blokkeren of bestanden kan versleutelen. Vaak wordt aangegeven dat wanneer u losgeld (ransom) betaalt, u de bestanden weer zou kunnen gebruiken.

Open geen bijlagen in e-mails die u niet vertrouwt! De e-mail ziet er vaak "echt" uit en lijkt ook afkomstig te zijn van een bekende organisatie. De e-mails bevatten vaak een “besmette” bijlage en men probeert u te verleiden om de bijlage te openen. In de e-mails worden bijvoorbeeld zogenaamde openstaande facturen, boetes of een afleverpoging van een pakket beschreven. De e-mail lijkt afkomstig te zijn van bijvoorbeeld een KPN, Intrum Justitia of een transportbedrijf.

Wat kunt u doen wanneer u bijvoorbeeld een e-mail ontvangt over een pakket dat niet afgeleverd kon worden. Wanneer u geen pakket verwacht, open de bijlage dan niet! Neem contact op met de Servicedesk van Missing Piece.

Missing Piece heeft vanzelfsprekend alle nodige veiligheidsmaatregelen getroffen en heeft verschillende virusscanners geïnstalleerd. Hiermee wordt er veel, heel veel afgevangen. Helaas kan niet voorkomen worden dat er toch een besmette e-mail in uw e-mailbox terechtkomt. Virusscanners worden continue verbeterd, helaas geldt dit ook voor de ransom- en cryptoware die hackers versturen.  

Wilt u meer weten over dit onderwerp, kijk op Consumentenbond.nl.

 

Disclaimer | Sitemap | © 2019 Missing Piece
Realisatie: Merkwaardig Design & Lime C