Phishing

01-05-2017

Phishing

Wat is Phishing

Phishing is een vorm van Internetfraude, het is een criminele manier om bij iemand geld of persoonsgegevens los te peuteren via de computer. Er worden e-mails verstuurd naar duizenden adressen tegelijk in de hoop dat er een aantal mensen niet opletten.

De meeste vormen van phishing gebeuren via e-mail. Men wordt gelokt naar een valse website, die een kopie is van de echte website. Men logt in met inlognaam en wachtwoord of creditcardnummer, vaak ook onder het mom van "het controleren van de inloggegevens". Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens.

Hoe herkent u een Phishing e-mail

Het is vaak moeilijk een phishing e-mail te onderscheiden van een echte betrouwbare e-mail. Toch zijn er kenmerken te noemen waaraan u een phishing e-mail kunt herkennen:

  • Gerenommeerde banken, creditcardmaatschappijen en andere legitieme bedrijven vragen u nooit per e-mail om persoonlijke gegevens zoals creditcardnummer of wachtwoorden.
  • Phishing e-mails spelen vaak in op uw angst opgelicht te worden, uw account kwijt te raken of op een andere dringende redenen om zo snel mogelijk te reageren.
  • Een phishing e-mail is meestal onpersoonlijk: de aanhef luidt bijvoorbeeld 'Beste klant'. Maar let op: ook gepersonaliseerde e-mail kan nog steeds nep zijn!
Disclaimer | Sitemap | © 2019 Missing Piece
Realisatie: Merkwaardig Design & Lime C